ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28. 06. 2015

Συκιές, 28 Ιουνίου 2015

Ο απολογισμός επί τάπητος…

Τον πλούσιο απολογισμό του Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών (ΤΟΠ.Σ.Α.) παρουσιάζει αύριο Δευτέρα, 29 Ιουνίου, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής Συνέντευξης Τύπου. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Μουσείο Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά (πάρκο Ελπίδος, Συκιές), όπου διοργανώνονται και οι διήμερες εκδηλώσεις του Κέντρου «Εργάνη», που ήταν και ο συντονιστής του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, στελέχη των φορέων που συνέπραξαν για την υλοποίηση του προγράμματος, θα παρουσιάσουν και τις δράσεις που αναπτύχθηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού, συστάθηκαν από τους ωφελούμενους εννέα επιχειρήσεις, από τις οποίες οι δύο χρηματοδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ, ιδρύθηκαν τρεις κοινωνικοί συνεταιρισμοί και 123 άτομα εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας, με κάθε μορφή εξαρτημένης σχέσης. Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τις εξειδικευμένες και στοχευμένες δράσεις του ΤΟΠ.Σ.Α., το οποίο ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα, καταγράφοντας μια πλούσια δράση κι έναν πολύ θετικό απολογισμό.

Δημιουργική σύμπραξη

Το Τοπικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Σύν+τοπος, με συντονιστή το Κέντρο «Εργάνη». Ο Σύν+τοπος λειτούργησε ως ένας τοπικός κοινωνικός συνδετήρας που ένωσε και κινητοποίησε όλες τις τοπικές δυνάμεις, με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Οι φορείς που συνεργάστηκαν προέρχονταν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών, ενώ εταίροι ήταν: Κέντρο Εργάνη, δήμος Νεάπολης-Συκεών, Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας «ΠΥΞΙΔΑ», Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Δίκτυο Γυναικών του Κέντρου «Εργάνη», Ανατολική Α.Ε.

Μελέτες, συμβουλευτική, επιμόρφωση, κατάρτιση, επαγγελματικό πλάνο, επιχειρηματικά σχέδια για επιχειρήσεις και κοινωνικές επιχειρήσεις, πληροφόρηση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, δικτύωση φορέων-επιχειρήσεων και ατόμων ήταν μερικές από τις δράσεις που αναπτύχθηκαν, με ωφελούμενους 180 ανέργους δημότες και κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Το πρόγραμμα κορυφώθηκε με επίσκεψη στη νότια Σουηδία, σε φορείς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικούς φορείς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και κοινωνικούς συνεταιρισμούς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κέντρο «Εργάνη» - Τηλ.: 2310.621166 – email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  www.syntopos.gr  www.ergani.gr  

footer