ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

08. 08. 2014

Επαγγελματική κατάρτιση για 20 ανέργους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 20 ανέργων που υλοποίησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του έργου «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών», το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το έργο απευθύνεται σε άνεργους και άνεργες δημότες ή κατοίκους Νεάπολης-Συκεών, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και τις νέες κάτω των 30 ετών (νέοι επιστήμονες, νέοι κάτω των 25 ετών), και τις γυναίκες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΣΥΝ-ΤΟΠΟΣ, στην οποία σύμπραξη συμμετέχουν ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο ΕΡΓΑΝΗ και το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, η Ανατολική Α.Ε., το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου «Εργάνη». Το συντονισμό των δράσεων έχει το Κέντρο ΕΡΓΑΝΗ, ενώ η συγκεκριμένη κατάρτιση υλοποιήθηκε από το ΚΕΚ ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο του ΣΥΝ-ΤΟΠΟΥ περιλαμβάνονται δράσεις παροχής εξατομικευμένης υποστήριξης σε 180 ωφελούμενους, στους οποίους παρέχεται συμβουλευτική, tutoring, mentoring, επιμόρφωση, κατάρτιση και δημιουργία ατομικού πλάνου. Επίσης, παρέχεται υποστήριξη σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων και επιδότηση των επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ για προσλήψεις ανέργων.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του προγράμματος και δόθηκαν οι βεβαιώσεις κατάρτισης στους ανέργους, παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Απατσίδη, του υπευθύνου του Γραφείου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του δήμου Γιάννη Πολυχρονιάδη και της διευθύνουσας συμβούλου του Κέντρου Εργάνη Πόπης Σουρμαΐδου. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής οι 20 άνεργοι, που επιδοτούνταν με 5 ευρώ την ώρα, είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τις επαγγελματικές δεξιότητές τους στα τουριστικά επαγγέλματα προκειμένου να προσληφθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις.

«Οφείλουμε να ασχολούμαστε καθημερινά με τη στήριξη των ανέργων και αυτό φροντίζουμε να κάνουμε στο δήμο μας. Ρισκάραμε και πρωτοτυπήσαμε υλοποιώντας ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με δεδομένη την έμφαση στην εξατομικευμένη προσέγγιση γιατί ο κάθε άνεργος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Επενδύουμε σε τέτοιες δράσεις μέσω του Κέντρου Εργάνη, των Συμβουλευτικών Σταθμών και του Κέντρου Πυξίδα, έχοντας την πεποίθηση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο φορέας που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επαναφέροντας την πάγια πρότασή του οι πολιτικής για την απασχόληση να περάσουν στην Περιφερειακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πληροφορίες:

Κέντρο Εργάνη: Καραβαγγέλη 1, Συκιές, τηλ. 2310 621166 & στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

footer