ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12. 11. 2013

Ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών, η Ανατολική Α.Ε, το Κέντρο Εργάνη και οι υπόλοιποι εταίροι της αναπτυξιακής σύμπραξης ΣΥΝ-ΤΟΠΟΣ: Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας ΠΥΞΙΔΑ, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα Θεσσαλονίκης ΑΤΕΙΘ, το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη, υλοποιούν το σχέδιο δράσης ‘ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ’ που εντάσσεται στο πρόγραμμα των Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης.


Το έργο απευθύνεται σε άνεργους/ες κατοίκους ή/και δημότες του Δήμου Νεάπολης – Συκεών που στερούνται προοπτικών απασχόλησης, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους/ες κάτω των 30 ετών, (νέοι επιστήμονες, νέοι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, νέοι κάτω των 25 ετών) και στις γυναίκες, που υποστηρίζονται ολοκληρωμένα μέσα από δράσεις πληροφόρησης, συμβουλευτικής, επιμόρφωσης και κατάρτισης.

Πρωταρχικός σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της κατάστασης 180 ανέργων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, που βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι άνεργοι/ες αυτοί/έςπροετοιμάζονται συστηματικά, μέσω πολυεπίπεδων εξειδικευμένων παρεμβάσεων, που αφορούν στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην προώθησή τους σε κατάρτιση αλλά και στην αγορά εργασίας. Επίσης, οι άνεργοι/εςπου στοχεύουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση υποστηρίζονται στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων με στόχο τη χρηματοδότησή τους.

Για το λόγο αυτό έχουν σχεδιαστεί δράσεις που θα μπορέσουν να αποδώσουν τα μέγιστα τόσο για την τοπική ανάπτυξη όσο και για τη βελτίωση της θέσης και της κατάστασης των ωφελουμένων του έργου. Ειδικότερα οι δράσεις αφορούν στη:
Συμβουλευτική υποστήριξη στην Απασχόληση και στην Επιχειρηματικότητα, με στόχο την αποτελεσματική προώθηση των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας.

Οι ωφελούμενοι έχουν την ευκαιρία μέσα από μία εξατομικευμένη προσέγγιση να μεθοδεύσουν τις επαγγελματικές τους επιλογές και να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μέσω της αυτογνωσίας.


Καταρτίσεις - επιμορφώσεις

Για τη βελτίωση των δεξιοτήτων των ωφελουμένων του έργου, σχεδιάστηκαν προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης με βάση τις ανάγκες τους. Τα προγράμματα που σχεδιάστηκαν αφορούν στην κατάρτιση:
- ανέργων στην παροχήυπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας
- ανέργων για στελέχη επιχειρήσεων εστίασης ή τουριστικού ενδιαφέροντος

Ενώ, τα προγράμματα επιμόρφωσης αφορούν σε θέματα:
- δημιουργίας επιχειρήσεων
- δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων
- υποστήριξης κοινωνικών δράσεων για άνεργους/ες, επιστήμονες ανθρωπιστικών σπουδών
- πράσινης ενέργειας για νέους/ες άνεργους/ες επιστήμονες αποφοίτων πολυτεχνικών σχολών ή σχετικών σχολών ΤΕΙ

Οι άνεργοι και άνεργες που επιδιώκουν να δημιουργήσουν κοινωνική επιχείρηση/ κοινωνικό συνεταιρισμόθα έχουν τη δυνατότητα πλήρους υποστήριξης προκειμένου να εκπονήσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Επίσης, οι άνεργοι/εςπου επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση μετέχουν σε μια διαδικασία όπου αρχικά,αποσαφηνίζεται–αξιολογείται ηεπιχειρηματικήτους ιδέα, βελτιώνονται οι επιχειρηματικές τους ικανότητες, δεξιότητεςμε αποτέλεσμα την κατάστρωση ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου.

Τέλος,οιάνεργοι που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας θα υποστηριχθούν με δράσεις δικτύωσης και σύνδεσής τους με εργοδοτικούς φορείς και επιχειρήσεις.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ:
► Κέντρο «Εργάνη» (Καραβαγγέλη 1, Συκιές) - Τηλ.: 2310.621 166 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
► Συμβουλευτικοί Σταθμοί δήμου Νεάπολης-Συκεών: ♦ Σ.Σ. Νεάπολης – 2310.671100 (εσωτ.199) ♦ Σ.Σ. Συκεών – 2313.313154, 2313.313151 ♦ Πεύκων – 2313.502226 ♦ Σ.Σ. Αγίου Παύλου– 2313.300206

 

footer