ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Διερεύνηση των πρακτικών (θεσμικών και μη) που αναπτύσσονται στο πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο της σημερινής Ελλάδας

01. 04. 2013

Το Κέντρο Εργάνη σας προσκαλεί σε εκδήλωση που διοργανώνει στο πλαίσιο του έργου «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Money Show, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, μεταξύ 14:00 και 16:00, στην αίθουσα Έφεσος ΙΙ, στο ξενοδοχείο HAYATT.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διερεύνηση των πρακτικών (θεσμικών και μη) που αναπτύσσονται στο πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο της σημερινής Ελλάδας. Επιδίωξή μας είναι καταρχήν η ανάπτυξη ενός διαλόγου με άτομα και συλλογικότητες από το χώρο που αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη τέτοιων εγχειρημάτων, όπως οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και οι φορείς ένταξης και ενσωμάτωσης. Επίσης, στη συζήτηση θα εμπλακούν προϋπάρχουσες μορφές κοινωνικών επιχειρήσεων, αλλά και νεοϊδρυθέντες κοινωνικοί συνεταιρισμοί. Τελικός στόχος αυτού του διαλόγου θα είναι η καταγραφή των συμπερασμάτων που χαρτογραφούν την παρούσα κατάσταση, καθώς και η «ίδρυση μιας τράπεζας ιδεών, προτάσεων και τοποθετήσεων», που θα αναδείξουν ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σας στο διάλογο αυτό θα συμβάλλει σε μια καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων που συνοδεύουν την Κοινωνική Οικονομία.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την παρουσία σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 2310621166

ergani

footer